Tehtiin itse hampurilaisia, tuli oikein nomnom!
Sämpylät:
5 dl vettä
3 dl kauraleseitä
0,5 dl pellavansiemenia
0,5 dl auringonkukansiemieniä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
7-9 dl täysjyväjauhoja
1 dl rypsiöljyä
ja vettä voiteluun.
Alusta taikina huolella. Anna kohota n. 30 min. Leivo sämpylöiksi. Kohota n. 30 min. ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. Ja uppoaa kuin häkä!
Pihvit:
Määrä X jauhelihaa
Sipuli pilkottuna pieneksi
Korppujauhoja n. 0,5 dl liotettuna desiin maitoa
Muna
Oreganoa ja paprikaa mausteeksi
Fetaa
Sörssää kaikki sekaisin paitsi fetakuutiot, ja muotoile litteiksi lätysköiksi. Laita kahden lätyn väliin fetaa ja painele kiinni. Todennäköisesti niistä tulee aika isoja. :D Paista pannulla öljyssä kunnolla kypsiksi.
Ja sitten lisäksi niitä perushamppariaineksia kuten salaatti, tomaatti ja kurkku. :3
Toisessa kuvassa on Riepu. Eikä annettu sille yhtään. Tosin tänä aamuna se sai maistaa hieman pekonia, kun on niin kuuma päivä.
Seuraavaksi valmiista patsaasta pari otosta.
Ja kyseessähän on patsas jonka tekemisen aloitin joskus viime vuoden puolella. Sain vasta hiljattain aikaiseksi hioa siitä suurimpia saumoja pois, ja siinä se nyt sitten pönöttää vanhempien takapihalla ja vartioi ettei kukaan vahingossakaan ajele nurmikkoa. :D
Selkä onnistui parhaiten. :3
Ja kiitokset seepralle kuvista! Olet ihan maailman paras kuvaaja! <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti