maanantai 18. helmikuuta 2013

Alle kaksi viikkoa seuraavaan lomaan!

Yay! 11 yötä hiihtolomaan~~ Sitten pääsen ekaa kertaa ihan itsekseni, aikuisena ihmisenä reissaamaan<3 Ja oman tyttöystävän kanssa vielä<3 Hii~~<3


Koulu ja talo on vienyt suurimman osan ajastani, loput onkin sitten mennyt nukkumiseen.


Joulu oli hieman oksennuksentäyteinen, mutta ruoka oli silti hyvää. <3


Toissaviikonloppuna vietin synttäreitäni glitterhenkisesti. Ja oli kyllä ehdottomasti parhaimmat bileet aikoihin! No, juhlien prinsessa kun sai olla. :D Kiitos rakas kun olet nin pro-kuvaaja.<3



Ystävänpäivänä oli mahtavaa, pyörin ystävän kanssa hautausmaalla, syötiin sipsejä ja juotiin energiajuomaa. Annoin pahoja vaikutteita Muse-addiktiystävälleni. :DD Kohta hän on myös energiajuoma-addikti.~~ Hän muuten otti alla olevat kuvat. :3




Viime viikonloppuna olin mallina koulumme oppilastyönäytöksessä, ja sekin oli hurjan kivaa, vaikkakin jännitinkin vähäsen. Ja oli ihanaa että siskoni pääsi katsomaan miten hienosti kävelin.

torstai 28. kesäkuuta 2012

Kesäprojekti

Projektin nimi on kasvata pikkuista villipetoa.
Son suloinen kuin mikä.



Tekemistä riittää. Muutenkin, mutta on se jotenkin vain ihanaa tuntea itsensä tarpeelliseksi, ja orvot kissanpennut ovat aika omiaan sellaiseen. :D <3

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Itsetehty hampurilainen ja patsas.



Tehtiin itse hampurilaisia, tuli oikein nomnom!

Sämpylät:
5 dl vettä
3 dl kauraleseitä
0,5 dl pellavansiemenia
0,5 dl auringonkukansiemieniä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
7-9 dl täysjyväjauhoja
1 dl rypsiöljyä
ja vettä voiteluun.

Alusta taikina huolella. Anna kohota n. 30 min. Leivo sämpylöiksi. Kohota n. 30 min. ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. Ja uppoaa kuin häkä!

Pihvit:
Määrä X jauhelihaa
Sipuli pilkottuna pieneksi
Korppujauhoja n. 0,5 dl liotettuna desiin maitoa
Muna
Oreganoa ja paprikaa mausteeksi
Fetaa

Sörssää kaikki sekaisin paitsi fetakuutiot, ja muotoile litteiksi lätysköiksi. Laita kahden lätyn väliin fetaa ja painele kiinni. Todennäköisesti niistä tulee aika isoja. :D  Paista pannulla öljyssä kunnolla kypsiksi.

Ja sitten lisäksi niitä perushamppariaineksia kuten salaatti, tomaatti ja kurkku. :3


Toisessa kuvassa on Riepu. Eikä annettu sille yhtään. Tosin tänä aamuna se sai maistaa hieman pekonia, kun on niin kuuma päivä.

Seuraavaksi valmiista patsaasta pari otosta.


Ja kyseessähän on patsas jonka tekemisen aloitin joskus viime vuoden puolella. Sain vasta hiljattain aikaiseksi hioa siitä suurimpia saumoja pois, ja siinä se nyt sitten pönöttää vanhempien takapihalla ja vartioi ettei kukaan vahingossakaan ajele nurmikkoa. :D


Selkä onnistui parhaiten. :3

Ja kiitokset seepralle kuvista! Olet ihan maailman paras kuvaaja! <3

tiistai 8. toukokuuta 2012

Ompelua ja nuudelibaari

   Ompelinpas sitten itselleni mekon. Aika hieno vaikka itse sanonkin. Ja oli muuten työn ja tuskan takana. Etenkin nuo nyöritykset. Pari hyödyllistä neuvoa jos aiot tehdä nyörityksiä: Älä kuvittelekaan että voit käyttää sirkkoja (neppareiden toisia puoliskoja). Jos kuvittelet että voit, älä käytä vasaraa. Jos käytät varasaa, hommaa alusta joka ei anna myöten. Niin, ja varmista että ne pirhanan pyörylät ovat oikein päin ja vastakkain.
   Ja kun sitten alat nyörittää, muista avata ne reiät ennen kuin ompelet nauhat kiinni pukuun.. Muuten tulee ärräpäitä.
Edestä..

Ja takaa.
    Materiaaleina käytin kirpparilta löydettyä sinistä kangasta noin kaksi metriä. (Tein  siitä aluksi verhot, mutta kangasta jäi reilusti yli semmoisesta rullasta, se taisi olla jonkun nurin menneen kangaskaupan peruja.) Helman pitsi on kirpparilta löydetty nuhjaantunut ja muodoton pitsipaita. Nyöritysnauha on ostettu suosiolla ihan liikkeestä. Jostain syystä mustaa satiininauhaa ei löydy kirpputoreilta. Yläosan pitsi on jokin todella vanha pitsinauha jonka löysin aikoinaan kirpputorilta. :3
   Puku sai ensiesiintymisen Limingan taidekoulun kevätnäyttelyn avajaisissa.


   Sitten hieman nuudelibaarista. Kävimme semmoisen pienen pikareissun koulun kanssa Tampereella. Lähdimme viideltä aamulla koulun pihasta, olimme Tampereella joskus yhdentoista maissa, lähdimme sieltä kello kahdeksan ja pääsin nukkumaan yöllä kolmen aikaan. Seuraavana päivänä hieman väsytti. Ja seuraava päivä oli muuten ne avajaiset.
   Kävimme ystävieni kanssa syömässä tampereella, ja päädyimme pitkien väittelyiden jälkeen nuudelibaariin. Tykkäsin ruoasta, vaikka palvelussa olisikin ollut hieman parantamisen varaa.
Kaverin annos, pesto-vehnänuudelia.

Toisen kaverin annos, jokupähkinä-riisinuudelia.

Suloinen soijakala! <3

Kasvispelmenikeitto.


Ja näyttelystä vielä hieman hypetystä. Näettekö tuon punaisen tarran tuolla alhaalla? Se tarkoittaa, että joku varasi ja aikoo ostaa tekemäni työn! ^3^ Yay!


   Niin ja sitten sutaisin tuommoisen pitsipaidan. Siitä tuli aika hieno, mutta se ei kyllä mahdu päälleni. Liikaa habaa. ;D

torstai 26. huhtikuuta 2012

Kesäkesäkesä...


Laitoin muunmuassa tämmöisen Baswareen. Se on viivasyötystekniikalla tehty fantasiakarppi. ^^

Yay! Eilen pastoi aurinko ja oli muutenkin oikein miellyttävä päivä! Eikä vähiten uusien hienojen hiusten takia! ^3^

Tässä lähikuva maailman hienoimmasta hiuksista. <3 Näyttää ihan peruukilta? O.o


Tämmöinen on tämän viikon luokkahuone. Aineena Albers ja huoneena Arvolanpirtti. Vähän paperia..


                                                                Kaunista. <3


Tein akryyleillä pika-saukon, mutta kamera ei oikein toista värejä oikein. :< Saukko on oikeasti violetti.
Painajaisten syöjä.

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Pitempi kroki ja vielä pidempi aamiainen

Pieni piparkakkutalo. Yksityiskohdat ei ihan näy, mutta eipä näy virheetkään. :D



Söimme sunnuntaiaamuna asuintoverini kanssa ruhtinaallisen aamiaisen, joka oikeastaan venähtikin sitten lounaaksi ja ruuaksi. :D Tarjolla oli patonkia suoraan uunista, herkullisia juustoja stockmannin juustotiskiltä (jos haluaa palvelua juustotiskillä, kannattaa mennä Oulun stokkalle, ne osaa siellä), paprikaa, voita, viinirypäleitä, ananasmehua ja kahdenlaisia leipätikkuja. Ja kyllä ahkytti!


Siinä lakkasin jossain välissä myös kynteni. Oikein hienosti ja oikeaoppisesti. Kädessä on lakat joita käytin. Ja kukat ovat kirpparilta löytämiäni kynsikoruja. Ne olivat ilmeisesti kuivahtaneet, koska hajoilivat aika lahjakkaasti kun yritin siirtää niitä.

Tässä on maanantai-iltapäivän tunnin kroki. Taustalla perhosia ja kiekuroita, kun malliystäväni niin niistä pitää. ^^


Niin, ja sitten! Kävin kirjastossa ja tämä juttu vainoaa minua! Ihan varmasti! Hyi yööööiiik, näen varmaan painajaisia...

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Perus pizzapohja

Ajattelin tänään hemmotella hanipöötä ja itseäni kotitekoisella pitsalla, joten aloiti  googlettamalla ihan tavallista pizzapohjaa.Löytyihän sellainen: alkuperäiseen reseptiin tästä . 






Tässä myös toistettuna:



Pizzapohja
(4 annospizzaa tai uunipellillinen)


2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
noin 4 1/2 dl vehnäjauhoja


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy sekä vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Valmista sillä aikaa täyte. Jaa taikina neljään osaan ja kaaviloi ohuiksi, pyöreiksi pohjiksi, halkaisijaltaan noin 20 cm. Taikinan voi kaaviloida myös kokonaisena, jolloin siitä tulee uunipellillinen.


Nosta pohjat tai pohja pellille leivinpaperin päälle. Levitä kohonneille pohjille täyte ja paista 250-asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut kauniin ruskeaksi.






Tein taikinan kuivahiivaan, eli ensin sekoitin kaikki kuivat aineet (mukaanluettuna hiiva) ja sekoitin sen jälkeen 42 asteisen (kättä lämpimämmän) veden taikinaan, ja lopuksi öljyn. Saatoin laittaa öljyä hieman enemmän kuin reseptissä luki, muttei kyllä haitannut lopputulosta. Annoin sen nousta suhteellisen kauan, niin kauan kunnes taikina oli kaksinkertainen. Se oli helppo levittää pellilliselle leivinpaperin päälle. Annoin taikinan nousta myös tässä vaiheessa aika kauan, jonka jälkeen lätkimme täytteet päälle ja uuniin. :3


Täytteiksi pääsi puoli sipulia, pekonikuutiot ja puolikas paprika, sekä lisäksi minun puolelleni vuohenjuustoa ja rucolaa. Se rucola muuten nahistuu uunissa aika pahasti...  Tomaattikastikkeena oli ihan vain pirkan pahvitölkissä saatava yrtti-tomaattimurska, jota meni koko tölkillinen(pidän tomaatista pizzassa). Juustoa taas ei laitettu paljon ollenkaan, sillä se taas ei ole niin herkkuani. :P 


Oli nannaa~